Brunswick Real Estate lanserar Bohild

Nyheter & Press 20 januari 2022

2022-01-20

Brunswick Real Estate (“Brunswick”) lanserar Bohild Fastigheter AB (”Bohild”) med Länsförsäkringar Liv Försäkringsaktiebolag och Länsförsäkringar Fondliv Försäkringsaktiebolag (“Länsförsäkringar”) som medinvesterare. Bohild är en långsiktig fastighetsägare med ett fokus på bostäder och samhällsfastigheter, och har nyligen genomfört två förvärv om 157 lägenheter.

Bohild har höga ambitioner inom hållbarhet och tror på att aktivt arbeta med att förbättra befintliga fastigheter istället för att bygga nytt. Genom ett stort urval av energiförbättrande åtgärder siktar bolaget på att uppnå avsevärda CO2-besparingar. Fokus är på centralt belägna bostäder och samhällsfastigheter i mindre och mellanstora tillväxtstäder, med en ambition att växa fastighetsbeståndet till fem miljarder över tre år.
Bohild har under hösten genomfört två affärer där bolaget har förvärvat fyra fastigheter med totalt 157 lägenheter i Borlänge och Falun. I samband med det första förvärvet ingick Bohild ett förvaltningssamarbete och samägande med familjebolaget Englundsbostäder. Bohild avser att etablera liknande förvaltningsupplägg med lokala aktörer.

Patrik Andersson, vd på Brunswick:
”Bohild kompletterar Brunswicks sex befintliga investeringsmandat väl. På Brunswick har vi ett tydligt fokus på mätbara miljömässiga och sociala förbättringsåtgärder i våra fastigheter och vi är mycket glada att Länsförsäkringar är med oss på denna resa och delar våra värderingar.”

För mer information:

Patrik Andersson, vd på Brunswick Real Estate
t: +46 76 871 00 22
e: patrik.andersson@brunswickrealestate.com

Om Bohild Fastigheter AB 

Bohild lanserades 2021 av Brunswick Real Estate med Länsförsäkringar som medinvesterare för att investera i svenska tillväxtstäder, med fokus på bostäder och samhällsfastigheter. Bohild är en långsiktig ägare med hög ambition att sänka fastigheternas CO2 avtryck genom ett stort urval av energiförbättrande åtgärder. För mer information, se www.bohild.se

Om Brunswick Real Estate

Brunswick Real Estate är en ledande investerare på den nordiska fastighetsmarknaden, med ett erbjudande som omfattar kapitalförvaltning genom fastighetsinvesteringar och kreditfinansiering. Brunswick bygger oberoende investeringsplattformar i nära samarbete med nordiska och internationella investerare och lokala partners. Teamet består av cirka 60 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. För mer information, se www.brunswickrealestate.com 


wkr0006.pdf