Bohild tecknar avtal för två affärer och når en miljard kronor i totalt fastighetsvärde

Nyheter & Press 28 april 2022

Bohild Fastigheter AB (”Bohild”) förvärvar genom två separata transaktioner 15 bostadsfastigheter i huvudsak i Älmhult samt en vårdfastighet i Falun. De två affärerna medför att Bohild når ett totalt fastighetsvärde överstigande 1 miljard kronor.

Den första transaktionen omfattar 15 bostadsfastigheter varav 13 är belägna i Älmhult och två i Osby med en total uthyrbar yta om 36 600 kvm. Tillträde sker 1 juni och säljare är Bostads AB Sydkusten som säljer hela sitt bestånd på de två orterna. 

Den andra transaktionen omfattar en vårdcentral om 2 700 kvm som är fullt uthyrd till Falu Kommun och Region Dalarna. Förvärvet är Bohilds tredje i regionen men första inom samhällssektorn och görs tillsammans med Bohilds partner Englundsbostäder. Säljare är det allmännyttiga bolaget Kopparstaden. Tillträde planeras till slutet av 2022 efter en avstyckning har genomförts.

Förvärven är Bohilds fjärde respektive femte förvärv och gör att bolaget har ett fastighetsbestånd på 1 miljard kronor i Älmhult-Osby, Borlänge-Falun och Helsingborg.

Josefin Bergholtz, Partner på Brunswick Real Estate:
”Bohilds snabba tillväxt grundar sig i ett otroligt kompetent team och ett effektivt samarbete med våra partners. Vi ser mycket fram emot att etablera oss i Älmhult som är en ort med hög tillväxt och starkt näringsliv. Vi är också glada att vi kan växa ytterligare med Englundsbostäder och komplettera vår befintliga bostadsportfölj där med en samhällsfastighet.” 

För mer information:

Josefin Bergholtz, partner Brunswick Real Estate
t: +46 72 213 61 84
e: josefin.bergholtz@brunswickrealestate.com

Om Bohild Fastigheter AB

Bohild lanserades 2021 av Brunswick Real Estate med Länsförsäkringar som medinvesterare för att investera i svenska tillväxtstäder, med fokus på bostäder och samhällsfastigheter. Bohild är en långsiktig ägare med hög ambition att sänka fastigheternas CO2 avtryck genom ett stort urval av energiförbättrande åtgärder. För mer information, se www.bohild.se 


wkr0006.pdf