Bohild inleder nytt förvaltningssamarbete i samband med tillträdet i Älmhult

Nyheter & Press 2 juni 2022

2022-06-02

Bohild Fastigheter AB (”Bohild”) tillkännagav den 28 april ett förvärv av 13 fastigheter i Älmhult och två fastigheter i Osby. I samband med tillträdet den 1 juni inleder Bohild ett samarbete med Växjöbaserade A.R.C Fastighetspartner AB (”A.R.C”) 

Beståndet har en total uthyrbar yta om 36 600 kvm och omfattar drygt 400 lägenheter. Samarbetet med A.R.C är ett led i att etablera en närvarande och aktiv förvaltning. A.R.C startades 2020 och tillhandahåller ett komplett utbud av förvaltningsrelaterade tjänster för fastigheter. De personer som har arbetat med förvaltning för säljarens, Bostads AB Sydkusten, räkning fortsätter som tidigare med A.R.C som ny arbetsgivare. 

Josefin Bergholtz, partner på Brunswick Real Estate och vd Bohild: 
”Diskussionerna med A.R.C inleddes tidigt under våren då vi har liknande tankar om värdeskapande förvaltningsarbete, samtidigt som vi delar synen på Älmhult som en attraktiv tillväxtort. Bohilds snabba tillväxt grundar sig i ett effektivt samarbete med väl utvalda partners. Vi ser mycket fram emot att etablera oss i Älmhult och Osby tillsammans med A.R.C.”   

Martin Stedt, vd på A.R.C: 

”Vi på A.R.C är mycket glad att få uppdraget från Bohild att förvalta fastigheterna i Älmhult och Osby, det är också med stor glädje jag kan välkomna våra nya kollegor som besitter gedigen kunskap om fastigheterna”    

För mer information: 

Josefin Bergholtz, partner Brunswick Real Estate 
t: +46 72 213 61 84 
e: josefin.bergholtz@brunswickrealestate.com  

Om Bohild Fastigheter AB  

Bohild lanserades 2021 av Brunswick Real Estate med Länsförsäkringar som medinvesterare för att investera i svenska tillväxtstäder, med fokus på bostäder och samhällsfastigheter. Bohild är en långsiktig ägare med hög ambition att sänka fastigheternas CO2 avtryck genom ett stort urval av energiförbättrande åtgärder. För mer information, se www.bohild.se   


wkr0006.pdf